Ondernemerschap

Ondernemerschap is een breed thema binnen VNO-NCW MKB Noord en loopt dwars door alle andere thema’s heen. De vereniging wil ondernemerschap stimuleren. Het is de welvaartsmotor van Nederland. De kracht van ondernemerschap kan nog meer ingezet worden dan nu gebeurt. We doen dat op verschillende niveaus: die van de ondernemer (de mens, kennis en vaardigheden), de onderneming (het bedrijf) en de directe omgeving van de ondernemer. We willen een logische, toegankelijke en betrouwbare partner voor onze leden zijn, als het gaat om het versterken van hun onderneming of hun ondernemerschap.
 

Kees Jan Schott & Sievert Uneken - Ondernemers in het centrum van Veendam

“Het centrum moet de huiskamer zijn van Veendam”

VNO-NCW MKB Noord organiseert verschillende activiteiten en bijeenkomsten - samen met (kennis)partners - om ondernemerschap te stimuleren. Het doel is altijd om ondernemers van kennis te voorzien of van elkaar te leren. We willen je inspireren met mooie ondernemersverhalen. Elk jaar organiseren we de Dag van de Ondernemer om ondernemerschap te vieren en ondernemers in het zonnetje te zetten.

Daarnaast wijzen we ondernemers de weg in allerlei publiek-private organisaties en regelingen om ondernemers verder helpen. We lobbyen om lokaal en regionaal beleid ondernemersvriendelijk(er) te maken. Denk hierbij aan wet- en regelgeving, lasten, subsidies en de invloed daarvan op ondernemers. Tweejaarlijks toetsen we met de verkiezing van de MKB Vriendelijkste gemeente hoe ondernemers de dienstverlening van hun gemeente ervaren. 

Ten slotte voeren we wisselende maatschappelijke projecten uit. Met het project Jouw zaak -Jouw Toekomst willen we samen met de provincie Groningen retailers en ondernemersverenigingen in de provincie vooruit helpen.Samen met de Ondernemersvereniging Drachten hebben we het Innovatiehuis Drachten opgericht. Ondernemers die willen vernieuwen en samenwerken met de drie O’s kunnen hier terecht. 

Versterk je ondernemerschap

Versterk je ondernemerschap

VNO-NCW MKB Noord wil ondernemers ruimte geven om te ondernemen. Ondernemerschap is: kansen zien, kansen benutten en toegevoegde waarde bieden. We wijzen je graag de weg in allerlei publiek-private mogelijkheden om je ondernemerschap te ontwikkelen.

Meer informatie
Innovatiehuis Drachten

Innovatiehuis Drachten

VNO-NCW Noord is partner van Innovatiehuis Drachten om ondernemers die graag wil innoveren te helpen bij het doorbreken van de waan van de dag. Zo kun je sneller de volgende stap zetten om innovatie-ambites waar te maken.

Ga naar de site
Ondernemen in zwaar weer

Ondernemen in zwaar weer

Speciaal voor retailers bieden MKB Noord en de provincie Groningen de regeling Ondernemen in zwaar weer, onderdeel van het project Jouw Zaak – Jouw Toekomst. In coronatijd is de regeling opengesteld voor álle mkb’ers die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Ga naar de site
Het bijzondere ondernemersverhaal van Jos Blom - B&G Food Factory

“Uiteindelijk zijn er deuren open gegaan terwijl het leek alsof de hele wereld op slot ging.”

Strategisch partners

Logo ASBR Subsidium
Logo Deloitte

Kennispartner

Logo Afier

Meer ondernemerschap

  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio