MKB #wordtwijzer

Binnen MKB Noord werken we met ons #wordtwijzer-programma aan het intensief versterken van de banden tussen leden. Dat doen we met bijeenkomsten en ook met het delen van ervaringen en opgedane kennis door de deelnemers.

Het programma #wordtwijzer bestaat uit een gevarieerd aanbod. Dat kan ook niet anders, want er zijn zeer veel onderwerpen waar ondernemers iets mee 'moeten'; nu en in de toekomst. MKB Noord helpt ondernemers graag met deze regeldruk. Welke thema’s kun je verwachten?

  • Digitalisering; de noodzaak om te digitaliseren worden steeds groter; wat zijn de ontwikkelingen (AI)? Hoe ga je om met cyber security?
  • Financiën; welke veranderingen staan er op stapel en wat zijn praktische tips om financiële druk voor jouw onderneming te verlichten. We werken hierbij samen met kennispartner Afier.
  • Vitaliteit; hoe kun je medewerkers langer vitaal blijven inzetten en aan je binden met vitaal personeelsbeleid? We werken hierbij samen met kennispartner De Friesland. Kijk ook op de pagina MKB Noord vitale activiteiten.
  • Veilige werkomstandigheden; hoe zorg je voor een veilige werkvloer? En aan welke regels moet je eigenlijk voldoen? We werken hierbij samen met kennispartner ArboNed.
  • Duurzaamheid; hoe kun je maatschappelijk verantwoord ondernemen en/of duurzaam met de aarde omgaan (circulair ondernemen)? We spreken hier met elkaar over.
Afb 2: MKB #wordtwijzer
Kennissessie met kennispartner Afier

De kracht van het netwerk

De soort bijeenkomsten binnen het MKB Noord #wordtwijzer variëren van een wandeling tot een 'hoorcollege' en van een bedrijfsbezoek tot een workshop. Altijd gericht op de praktijk. Of het nu gaat om het verduurzamen van jouw bedrijf, jouw team succesvoller en vitaler te maken of hoe te handelen na een ongeluk. Ondernemers kunnen elkaar helpen. Dit is de kracht van het MKB Noord-netwerk!

Kennispartners

Arbonet
Afier
De Friesland
  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio