Maatschappelijk en Vitaal ondernemen

VNO-NCW Noord Food Community

De foodsector is in de drie noordelijke provincies goed vertegenwoordigd. Zelfstandige MKB-bedrijven spelen zo goed mogelijk in op de strategische thema’s met grote maatschappelijke en economische relevantie. Als VNO-NCW Noord willen we de kennis- en ideeënuitwisseling en daarmee de kracht van de samenwerking stimuleren door de bedrijven in de foodsector (producenten van voeding en grondstoffen) te verenigen in een community.

Doel

Het doel van de community is inspireren en actief delen van kennis en ervaring en hierdoor de innovatieve kracht die we hebben te stimuleren en te versnellen. Hierdoor dragen we bij aan de ambitie om de noordelijke foodsector een internationale koploperspositie in te laten nemen in de sector.

Aansluiten bij RIS3

In de rapport RIS3 staat:

"Mondiale uitdagingen als klimaatverandering, grondstoffen schaarste, gezondheid en disruptieve digitale ontwikkelingen zorgen voor grote uitdagingen, op maatschappelijk en economisch gebied. Als regio kunnen we ons alleen van een duurzame brede welvaart verzekeren als wij deze uitdagingen omarmen en vertalen in kansen.”

De in de RIS3 benoemde transities vormen ook (en misschien wel juist) in de foodsector een belangrijke uitdaging en zijn daarmee ook een leidraad voor de op te pakken thema’s.

Iets voor jouw bedrijf?

Heb je vragen over de Food Community en/of is deelname wellicht iets voor jouw bedrijf? Neem dan contact op met Marianne Waanders.

  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio