Versterk je ondernemerschap

VNO-NCW MKB Noord wil ondernemers ruimte geven om te ondernemen. Ondernemerschap is: kansen zien, kansen benutten en toegevoegde waarde bieden. Goed ondernemerschap vraagt om bepaalde eigenschappen, kennis en vaardigheden. Ondernemerschap zit in je. Het is moeilijk aan te leren, maar als het in je zit, kun je het wel verder ontwikkelen!  We wijzen je graag de weg in allerlei publiek-private mogelijkheden om je ondernemerschap te ontwikkelen. Het gaat hierbij niet alleen om jouw ontwikkeling, maar ook de ontwikkeling van je bedrijf.

We kunnen geen volledig overzicht van alle mogelijkheden geven, maar zie dit als een dynamisch overzicht dat we geregeld aanpassen. Vanzelfsprekend zijn er ook allerlei private organisaties (denk aan adviesbureaus en coaches) die je kunnen ondersteunen. Dit overzicht geeft alleen de publiek-private opties.

Ondernemen in zwaar weer? Doe de toekomstcheck van VNO-NCW en MKB Nederland die je meer inzicht biedt in je liquiditeit. Ondernemers in Groningen kunnen gebruik maken van het programma Ondernemen in zwaar weer.

Ik ben Drents Ondernemer

Ik ben Drents Ondernemer

Het eerstelijns loket voor ondernemers in de provincie Drenthe

Ga direct naar de site
GroBusiness

GroBusiness

Het eerstelijns loket voor ondernemers in de provincie Groningen.

Ga direct naar de site
Ynbusiness

Ynbusiness

Het eerstelijns loket voor ondernemers in de provincie Fryslân

Ga direct naar de site

Programma's voor de ondernemer

Programma's voor de onderneming

Programma gericht de bedrijfsomgeving

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio