Ondernemerschap

Symposium: De toekomst van bruisende binnensteden & dorpskernen in Drenthe

5 juni 2023
18:30 – 21:00 uur
De Tamboer - Hoogeveen

Samenwerkende partijen in Drenthe, met oog voor de toekomstige meerwaarde van de Drentse binnensteden en dorpen nodigen je uit om het gesprek te hebben over de uitdagingen en mogelijke oplossingen. Het goed en collectief functioneren van de sectoren Retail, Horeca, Recreatie,
Leisure & Cultuur, Vrijetijdsbesteding en Toerisme is van groot belang voor de vitaliteit van onze hele Drentse samenleving.

Meer informatie Meld je hier aan!
Afbeelding: Symposium: De toekomst van bruisende binnensteden & dorpskernen in Drenthe MKB

Door de grote maatschappelijke ontwikkelingen verandert de functie van de centrumgebieden en het belang van de verschillende sectoren. Naast een functie als aankoopgebied is het voor de consument ook belangrijk om te gaan “shoppen” vanuit de sociale ontmoeting of om er gewoon even ‘tussenuit’ te kunnen en ‘een terrasje te kunnen pikken’.


De factor ‘sociale meerwaarde’ binnen een centrumgebied krijgt een sterkere rol en vormt dan ook een belangrijk onderscheidend aspect ten opzichte van online verkoop. Een aantrekkelijke binnenstad- winkelstraat of het centrum van een leefbaar dorp wordt van een groter maatschappelijk belang voor de leefbaarheid. Provincie, Gemeenten, Cultuur, Recreatie, Horeca en Retail ondernemers in Drenthe moeten de handen ineenslaan om uiteindelijk de Drentse centrumgebieden te versterken en daarmee de unieke positie van Drenthe als aantrekkelijke woon- en recreatieprovincie te versterken.

 

Agenda

 1. Opening
  Henk Brink (Gedeputeerde Provincie Drenthe)
 2. De sociale meerwaarde avn de Drentse centra
  Presentatie door Marcel Evers (InRetail) over de maatschappelijke meerwaarde van Retail en de samenhang met horeca, cultuur, recreatie in de Drentse centrumgebieden.
 3. Gemeenten en provincie in Drenthe:
  Gesprek onder leiding van dagvoorzitter Marjolein Lauret met gedeputeerde Henk Brink en de wethouders Jan Zwiers (gem. Hoogeveen), Jurryt Vellinga (gem. Tynaarlo) en Robin van Ulzen (gem. Meppel) over de rol en de ondersteuning van de lokale overheid in Drentse centrumgebieden.
 4. Gastvrijheid en toerisme:
  Discussie over hoe sectoren elkaar kunnen versterken, met deelname van: Harry Tupan (Drents Museum), Astrid Crum (Marketing Drenthe), Heinri Schonewille (Grand Café Marron), Petra Ellens (HISWA-RECRON), Pieter-Bas Rebers (De Tamboer-Het Podium).
 5. Gesprek met vastgoedondernemers Peter van Dijk (Project & Investments), Giacomo de Borst (Adore Vastgoed/VVAC), ondernemers Gido van Velzen (De Jongens kleding voor mannen) en Agnes Mulder (VNO-NCW MKB Noord) over hun bijdrage aan de transformatie van economische waarde naar sociale meerwaarde.
 6. Wrap-up van de avond:
  Marjolein Lauret, Henk Brink en Marijke van Hees vatten de avond samen en formuleren een aantal acties.

Meer activiteiten

Profiteer van ons grote MKB-netwerk!

 • meer dan 600 aangesloten bedrijven
 • doe inspiratie op tijdens onze evenementen
 • versterk je professionele kennis
Word lid
 • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
 • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
 • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio