Ondernemerschap

Willem Lodewijk Zomeravond

5 september 2024
17:00 – 21:30 uur
Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag

Een duurzame en veerkrachtige economie is cruciaal voor de welvaart en het welzijn in Noord-Nederland. Zo’n economie vraagt om een goed ondernemersklimaat. Een klimaat waarin de overheid en ondernemers goed samenwerken, beleid duidelijk, consistent en voorspelbaar is en ieder z’n eigen rol pakt. Alleen zo kunnen we de uitdagingen waar we voor staan (denk aan verduurzaming, innovatie, vinden van personeel en toekomstbestendige groei) omzetten in kansen. Aan welke knoppen kunnen we met elkaar draaien om het ondernemersklimaat in Noord-Nederland positief te beïnvloeden? Daarover gaan we graag met elkaar in gesprek tijdens de Willem Lodewijk Zomeravond.

Meer informatie AANMELDEN
Afbeelding: Willem Lodewijk Zomeravond VNO NCW

 

Het programma

17.00 – 17.30 uur
Ontvangst op Lauswolt met een aperitief en amuses

17.30 – 17.45 uur
Opening en welkom door VNO-NCW MKB Noord en de Rabobank 

17.45 – 18.10 uur
Tweegesprek tussen Henk Emmens, gedeputeerde Economische Zaken provincie Groningen en Heleen Ploeg, mede-eigenaar YFK Research & Marketing en lid regiobestuur Friesland VNO-NCW MKB Noord. 

Hoe kunnen overheid en ondernemers gezamenlijk - én ook vanuit hun eigen rol - bijdragen aan een toekomstbestendig en duurzaam ondernemersklimaat?

18.10 – 18.30 uur
Yvette Watson van PHI Factory. Yvette is een duurzame ondernemer in hart en nieren. Met het bedrijf PHI Factory ondersteunt zij organisaties bij het realiseren van hun duurzame en circulaire ambities en daagt ze marktpartijen maximaal uit om echte systeemveranderingen te realiseren. Van duurzame en circulaire ambities naar praktische projecten en oplossingen.

19.00 uur
Start Willem Lodewijk Zomeravond diner

Geniet van een heerlijk gezamenlijk vijfgangendiner uit de sterrenkeuken van Landgoed Lauswolt in hun Beachclub.

Wij kijken uit naar jouw aanwezigheid en ideeën, waarmee je onze andere leden ook weer inspireert. Want daar zijn we voor: het stimuleren en bereiken van een optimaal ondernemersklimaat. Dat doen we samen!

Meer activiteiten

Profiteer van ons grote VNO-NCW-netwerk!

  • 1.000 persoonlijke leden
  • deel ervaringen, kennis en twijfels met leden
  • heb invloed op regionale en landelijke lobby
Word lid
  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio