Ondernemerschap

Prinsjesdagdiner 2023

19 september 2023
16:00 – 20:00 uur
De Nieuwe Kolk in Assen (Weiersstraat 1)

Op de derde dinsdag van september organiseren we traditiegetrouw het Prinsjesdagdiner met onder andere een beschouwing van de Miljoenennota vanuit een noordelijk perspectief. Dit jaar in De Nieuwe Kolk in Assen met als thema 'Positieve tegendruk'.

Meer informatie
Afbeelding: Prinsjesdagdiner 2023 VNO NCW

Positieve tegendruk

De regeldruk in Nederland is erg hoog. Al jaren roepen werkgevers- en ondernemers om een verlaging van deze overheidsdruk door wet- en regelgeving, zodat zij meer ruimte krijgen om te ondernemen, investeren en innoveren. De grote hoeveelheid aan regels zorgt ervoor dat ondernemingen minder tijd en geld overhouden, die we in deze bijzondere tijden met o.a. crises en tekorten goed kunnen gebruiken om te investeren in onze economie en brede welvaart. Hopelijk biedt de Troonrede 2023 al concrete plannen op dit gebied. 

Helaas kennen we de inhoud van de Troonrede en Miljoenenota nog niet. Daarom willen we op de derde dinsdag van september tijdens het Prinsjesdagdiner het gezamenlijk hebben over de regeldruk. Wat kunnen we vanuit Noord-Nederland doen om ondanks de huidige regeldruk noodzakelijke ontwikkelingen te versnellen en toekomstige kansen te realiseren? Oftewel; hoe kunnen we positieve tegendruk geven?

Ook dit jaar organiseren wij samen met onze partners: KPMG, Rabobank Groningen - Drenthe en PlasBossinade Advocaten en Notarissen, het Prinsjesdagdiner.

Programma

Roelof Lousma is onze presentator en gespreksleider. Prof. dr. Harry Garretsen zal een toelichting geven op de Miljoenennota.
Marijke van Hees (voorzitter Adviescollege Toetsing Regeldruk) en Ulco Vermeulen (waterstofgoeroe bij Gasunie) zijn op deze Prinsjesdag onze sprekers.

Verder neemt Agnes Mulder (directeur van VNO-NCW MKB Noord) als tafeldame van de presentator deel ook aan de paneldiscussie.

Het belooft weer een mooie editie te worden!

Partners Prinsjesdagdiner 2023

KPMB
Rabobank Groningen - Drenthe
PlasBossinade Advocaten en Notarissen

Meer activiteiten

Profiteer van ons grote VNO-NCW-netwerk!

  • 1.000 persoonlijke leden
  • deel ervaringen, kennis en twijfels met leden
  • heb invloed op regionale en landelijke lobby
Word lid
  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio