Klimaat en Bedrijf

9 februari 2022

Staal is eeuwig recyclebaar

Afbeelding 1

Het pand van PMC (Purified Metal Company) zie je al van verre staan als je naar Farmsum rijdt. Met frisgroene tinten steekt het af bij de omgeving. Carlo Ezinga, coöperatief directeur bij Rabobank, bezoekt dit circulaire bedrijf dat als missie heeft staal in de circulaire keten te houden. “Je kunt niet circulair zijn zonder samen te werken”, vertelt Jan Henk Wijma, CEO.

Evert Jan van Nijen - Directeur bij de Vereniging Circulair Friesland

“Schouder aan schouder, maar ieder vanuit zijn eigen kracht, het MKB in Noord-Nederland helpen hun bedrijfsvoering, producten en dienstverlening circulair te maken.”

Rijnie Trip - Directeur en eigenaar van Van Lier Catering B.V.

“Circulair ondernemen moet vanzelfsprekend worden, dan wordt het vanzelf makkelijk. Maar het begint bij jezelf. Het gaat wel over onze toekomst!”

Carlo Ezinga - Coöperatief Directeur bij Rabobank in de regio Groningen-Drenthe

“Het maakt nogal verschil of je een winkel bent, horeca of een productiebedrijf, er is niet één oplossing. Maar er zijn altijd wegen.”

7 t/m 11 februari - Lees inspirerende verhalen

“De week van de Circulaire Economie”

Afbeelding 7

Strategisch partner circulair

Het veranderen van de huidige Noordelijk economie tot een circulaire en duurzame economie is het raakvlak van het strategische partnerschap van VNO-NCW Noord en Rabobank.

Vanaf dit nieuwe verenigingsjaar is Rabobank met zijn belangrijke landelijke en regionale netwerk ons strategisch partner. Samen willen we ondernemers bewust maken van de voordelen en mogelijkheden van de circulaire economie.

Rabobank ziet circulair ondernemen als een van de pijlers van de Nederlandse economie. Circulair ondernemen zorgt voor welvaart en welzijn. En een veerkrachtige en concurrerende economie op de lange termijn. Kortom, een toekomstbestendig economisch systeem, met bedrijven die individueel en als keten gezonde verdienmodellen hebben en daardoor goed financierbaar zijn.

Breed betrokken
Daarnaast is Rabobank breed betrokken bij het verder ontwikkelen en mogelijk maken van ondernemerschap in onze regio. Samen kunnen we onze beide achterbannen dan ook ruimte geven om dit verder te ontwikkelen.

Gerelateerde artikelen

  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio