2 mei 2022

Graag gedaan!

Heb jij ‘m al gezien en eens goed bekeken? Onze factsheet over de staat van onze vereniging? Het is mooi om je te realiseren dat we zo’n krachtig platform zijn van ondernemers in Noord Nederland; van de retailer in de winkelstraat tot en met de grote werkgevers in onze regio. Voor en met jullie allemaal strijden we elke dag opnieuw voor een uitstekend ondernemersklimaat in Noord-Nederland. 

Het mag duidelijk zijn dat twee belangrijke zaken ons op dit moment bezig houden: de afwikkeling van de coronaschade en de oorlog in Oekraïne. Om maar met het laatste te beginnen: de Russisch-Oekraïense oorlog is in de eerste plaats een verschrikkelijk menselijk drama. Mensen, jong en oud, die zich als gevolg van deze oorlog in levensgevaar bevinden of op de vlucht moesten slaan. Zonder te weten of ze ooit weer terug zullen kunnen naar het huis dat ze achter lieten. Maar ook op zakelijk vlak is de impact enorm. Denk eens aan de ondernemers die zaken doen met deze regio. Of aan de gigantische stijging van grondstofprijzen. Vergeet niet om je bij ons te melden als je gevolgen ondervindt van deze oorlog! Wij staan voor je klaar. 

Tegelijkertijd is ook de schade van de coronapandemie nog niet volledig afgehandeld. Na het aflopen van de ondersteunende regelingen door de overheid zijn meerdere ondernemers, ook in onze regio, in financieel zwaar weer terecht gekomen. Wij strijden samen met onze collega’s in Den Haag voor goede regelingen om deze ondernemers te helpen. Zo staan wij pal voor ons voorstel dat geen enkele ondernemer die als gevolg van corona in zwaar weer is gekomen, daardoor in een persoonlijk faillissement mag raken!

Uiteraard focussen wij in onze lobby niet alleen op de grote actuele zaken. Wij zijn alle dagen bezig om ondernemerschap centraal te stellen en te zorgen dat ondernemers kunnen doen waar ze goed in zijn: ondernemen! Zo hebben we het afgelopen jaar ook hard gestreden om de regeldruk te verminderen. Ondertussen hebben we bereikt dat het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het voorstel van MKB Nederland steunt, waarbij het mkb de norm wordt voor nieuwe en bestaande regels. Aan de hand van indicatorbedrijven – te beginnen in vijf sectoren – wordt de regeldruk zowel meetbaar als merkbaar aangepakt. Kortom, een mooi succes!

Wij kunnen ons werk niet doen zonder jullie, zonder jullie bijdrage en aanwezigheid. Staat ons jaarlijks succes Visite Veenhuizen (17 mei) bijvoorbeeld al in jouw agenda? Of de bijeenkomst op 24 mei waar je alles komt te weten over (het voorkomen van) gehackt worden? En last but not least, hoop ik jullie uiteraard te zien op onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering op 16 juni.

Graag tot binnenkort!

Gerelateerde artikelen

  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio