19 april 2023

Agnes Mulder nieuwe directeur VNO-NCW MKB Noord

Agnes Mulder wordt de nieuwe directeur van de ondernemers- en werkgeversorganisatie VNO-NCW MKB Noord. Dat maakte de voorzitter Sieger Dijkstra vandaag bekend. De nieuwe bestuurder begint per 1 juni 2023 met veel enthousiasme aan haar nieuwe functie.

Agnes Mulder (1973) is een echte Noorderling met een hele brede politieke kennis en een zeer nauwe betrokkenheid bij ondernemers. Zij studeerde internationale betrekkingen in Groningen, wat ook de plek was waar zij betrokken raakte bij de politiek. Na haar studieperiode werd Agnes Mulder statenlid in Drenthe namens het CDA en later fractievoorzitter van de gemeenteraad in Assen. Ze heeft eerst als accountmanager zaken bij de ABN AMRO Bank in Friesland gewerkt. Daarna in Drenthe bij de Kamer van Koophandel Noord Nederland, waar zij vestigingsleider was en lid van het Management Team. Met haar kennis van zaken, zowel zakelijk als politiek werd ze benaderd als kandidaat-lid voor de Tweede Kamer. De afgelopen tien jaar heeft Mulder als inwoner van Assen in de Tweede Kamer gewerkt. Als kamerlid voor het CDA heeft zij zich onvermoeibaar ingezet voor ondernemers en de energietransitie met speciale aandacht voor de belangen van het Noorden binnen Nederland én Europa.

Agnes Mulder: "VNO-NCW MKB Noord voelt voor mij als thuiskomen. Na tien jaar als volksvertegenwoordiger in Den Haag keer ik terug naar mijn regio. Ik kijk er naar uit om met de leden aan de slag te gaan op het gebied van energie, bereikbaarheid en werkgelegenheid voor een bloeiend Noord-Nederland."

Afb 2: Agnes Mulder nieuwe directeur VNO-NCW MKB Noord

Unieke combinatie
Voorzitter Sieger Dijkstra is blij: “We hebben met Agnes Mulder volgens mij een geweldige nieuwe directeur gevonden voor onze vereniging. Met haar opleidingen, ervaringen bij de bank en de Kamer van Koophandel en de kennis van het Noorden en het Haagse hebben we een persoon gevonden die een unieke combinatie biedt die heel goed bij ons past. We hebben als bestuur het vertrouwen dat zij in staat is om een prachtige bijdrage te leveren aan een goed ondernemersklimaat in het Noorden en een verbetering van de brede welvaart in Friesland, Groningen en Drenthe!”

Agnes Mulder treedt per 1 juni 2023 in functie bij de grootste ondernemers- en werkgeversorganisatie van het Noorden. Zij zal daar leiding geven aan het team van de vereniging en als adviseur toetreden tot het Algemeen en Dagelijks Bestuur. Ook zal zij, naast het vele contacten met de leden, nauwe banden onderhouden met de moederorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland in Den Haag en Brussel, de andere vier regio-verenigingen in Nederland en zitting nemen in de diverse commissies, projecten en besturen waarbij VNO-NCW MKB Noord in het Noorden betrokken is.

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio