Arbeidsmarkt en Onderwijs

30 januari 2024

VNO-NCW MKB Noord ondersteunt innovatieve LLO mogelijkheden DNA Next

Een significante stap naar de versterking van de arbeidsmarkt en de economische ontwikkeling in het Noorden. Drie prominente ROC's – Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college – maken hun samenwerking echt concreet met DNA Next, Dé vakopleider voor bedrijven en volwassenen van Noordoost-Nederland. Dit initiatief, vanuit de strategische samenwerking voor bij- en omscholing, sluit nauw aan bij de missie van VNO-NCW MKB Noord om de regionale economie te stimuleren en dan onderwijs en bedrijfsleven zo goed mogelijk te verbinden.

Onder verantwoordelijk van Enno van der Werff, lid College van Bestuur van het Alfa-college en  namens de drie ROC’s, biedt DNA Next een uitgebreid portfolio van 165 trainingen, opleidingen en cursussen, beschikbaar op www.dna-next.nl. Opleidingen worden aangeboden open en standaard aangeboden en er zijn programma’s die specifiek zijn ontworpen om aan de behoeften van lokale partners te voldoen. Bijvoorbeeld de cursus 'Inzicht in Energiebesparing' met Lefier en de 'Datacenter Facility Engineering' ontwikkeld samen met NortC Datacenter. Voorbeelden die ons VNO-NCW MKB Noord goed passen bij onze economie met innovatie, samenwerking en regionale ontwikkeling.

Persoonlijke benadering

Een belangrijk aspect van DNA Next is de mogelijkheid van maatwerk met een persoonlijke benadering. Er kan in overleg heel veel, dus geen schroom om even te bellen en te infomeren. Tevens past dit bij onze visie om een sterke en wendbare arbeidsmarkt te creëren. Voorbeelden van deze aanpak bij DNA Next zijn projecten zoals het unieke leer-werktraject voor statushouders in de kappersbranche en de kennisdelingssessies voor bouw- en installatiebedrijven, die de lokale werkgelegenheid en vakmanschap bevorderen.

Impact

VNO-NCW MKB Noord ziet met DNA Next dat de ROC’s, Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college, impact willen geven aan de strategische ontwikkeling van niet alleen de vaardigheden en competenties van het huidige personeelsbestand verhogen, maar ook bijdragen aan  aantrekken en behouden van talent in de regio. We zijn trots op de stap die onze strategische partner heeft gezet met inzet voor de sociaal-economische groei van het Noorden.

Geïnteresseerd?

Voor details over het cursusaanbod en samenwerkingsmogelijkheden met DNA Next, bezoek www.dna-next.nl. Neem voor vragen kan u als lid van VNO-NCW MKB Noord ook contact opnemen met Jurgen Elshof, 06-27876986, elshof@vnoncw-mkbnoord.nl.

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio