Arbeidsmarkt en Onderwijs

4 januari 2022

Personeel schaars? Denk eens aan internationaal talent!

Voor VNO-NCW MKB Noord is het belangrijk dat er voldoende geschikte werknemers of zelfstandig opdrachtnemers zijn, nu en in de toekomst. Beschikbaarheid van personeel dus meer werkenden en minder werkzoekenden hebben een positief effect op onze noordelijke economie. Dat maakt Noord-Nederland een aantrekkelijke plek om te ondernemen, uit te breiden en te vestigen.

Echter de afgelopen maanden is gebleken dat personeel schaars kan zijn. Zeker als lockdowns worden verlicht, merken we een groeiende vraag aan medewerkers. En wij verwachten dat het de komende maanden niet anders zal zijn. Naast scholing, kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt kan ook internationaal talent een uitkomst bieden.

Voor hoger opgeleide internationals zijn wij betrokken bij Make It In The North en het is goed nieuws dat deze organisatie voor het komende jaar kan beschikken over een toegewijde accountmanager. Samen met hem kunnen wij werkgevers helpen met Engelstalige functieprofielen en vacatures die gratis kunnen worden geplaatst op www.makeitinthenorth.nl

Gerelateerde artikelen

  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio