Infrastructuur en mobiliteit

15 mei 2024

Lelylijn-ontbijt in de Tweede Kamer op finaledag formatie


De voorstanders van de Lelylijn hebben een uitstekend gevoel voor timing. Op de ochtend dat de formateurs met het eindverslag van de formatieronde naar buiten treden werd de toekomst van Noord-Nederland centraal gesteld bij het Lelylijnontbijt in de Tweede Kamer. Tweede Kamerleden en enthousiaste supporters van de Lelylijn ontmoetten elkaar om over de voordelen en mogelijkheden van de Lelylijn te spreken voor de sociale en economische ontwikkeling van Noordelijk Nederland. Het evenement werd georganiseerd door VNO-NCW MKB Noord, al jaren een groot pleitbezorger van de spoorlijn.

De Lelylijn, de spoorlijn die de noordelijke provincies sneller gaat verbinden met de Randstad, heeft de potentie om zowel de verbindingen in Noord-Nederland als die tussen het landsdeel en de Randstad en Noord-Duitsland flink te verbeteren.

Afb 2: Lelylijn-ontbijt in de Tweede Kamer op finaledag formatie
Hoogleraar aan Rijksuniversiteit Groningen Aleid Brouwer aan het woord

Tijdens het ontbijt hadden Tweede Kamerleden, ondernemers, politici en ziekenhuisbestuurders uit Noordelijk Nederland de gelegenheid om informeel met elkaar in gesprek te gaan over de Lelylijn. Het ging met name over de impact van de spoorlijn op de voor het levensgeluk in de noordelijke regio. Hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen Aleid Brouwer informeerde de Kamerleden over de kansen die de Lelylijn biedt voor de brede welvaart in Noordelijk Nederland. Zoals de verwachte verbeteringen voor de bereikbaarheid, de economische groei en werkgelegenheid in de regio.

De bijeenkomst bood de kans voor supporters van de Lelylijn om hun passie en overtuiging te delen met de aanwezige Tweede Kamerleden.

Agnes Mulder - directeur VNO-NCW MKB Noord

“De Lelylijn is een structurele investering in het levensgeluk in Noordelijk Nederland. Het is belangrijk dat hier op korte termijn in geïnvesteerd wordt. Het verdient een plek in het nieuwe regeerakkoord.”

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio