Ondernemerschap

20 december 2023

BusinessWise Colleges opnieuw geïntroduceerd

Rabobank, Martiniplaza en VNO-NCW MKB Noord organiseren gezamenlijk in het nieuwe jaar BusinessWise. Businesswise is naast een ontmoetingsplek, de collegebank, voor zakelijk Noord-Nederland, waar science en business met elkaar worden verbonden. Een hoogleraar of lector geeft een college dat ingaat op actuele ontwikkelingen, maatschappelijke trends, wetenschappelijk onderzoek en gericht op de praktijk van ondernemers en het bedrijfsleven.

In 2013 heeft Martiniplaza dit concept in samenwerking met een aantal publieke en private partners voor het eerst geïntroduceerd. Ruim tien jaar na de lancering zetten de genoemde partijen BusinessWise voort in een eigentijds concept en in een nieuwe jas. Het is de bedoeling om drie keer per jaar een interessant college tijdens een smakelijke lunch te bieden.

Op 6 februari tussen 11.30 en 14.00 uur vindt de eerste editie plaats.

Prof. Dr. Sierdjan Koster, adjunct hoogleraar Economische Geografie en Arbeidsmarktdynamiek aan de Rijksuniversiteit Groningen bijt het spits af. Samen met een aantal collega’s heeft hij vorig jaar onderzoek gedaan naar het imago van Groningen. Opvallend was dat Groningse bedrijven hun eigen provincie weliswaar beter waarderen, maar minder sterk dan in andere provincies zoals Friesland. Ook geldt een hogere waardering het westen van de provincie en nauwelijks in Oost-Groningen. Hierdoor lopen we kansen mis.

Onderzoek van Rabo Research naar economische ontwikkeling en brede welvaart bevestigde dit beeld. Hoe kunnen bedrijven die kansen in het Noorden benutten? Die vraag staat centraal op 6 februari 2024.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier.

Partners

Rabobank
Martiniplaza

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio