Arbeidsmarkt en Onderwijs
Ondernemerschap

Business Wise - terug in de collegebank

6 februari 2024
11:00 – 14:00 uur
Martiniplaza Groningen

In 2013 heeft Martiniplaza het concept BusinessWise met ondersteuning van een aantal publieke en private partners geïntroduceerd. Een hoogleraar of lector geeft een interessant college, gericht op de praktijk van ondernemers en het bedrijfsleven. Ruim tien jaar na de lancering zetten Rabobank, Martiniplaza en VNO-NCW MKB Noord Business Wise neer in een nieuwe tijd en in een nieuw jasje.
We bieden in 2024 drie keer een interessant college tijdens een smakelijke lunch aan.

Meer informatie Meld je hier aan!
Afbeelding: Business Wise - terug in de collegebank VNO NCW / MKB

BusinessWise Colleges opnieuw geïntroduceerd
BusinessWise is een samenwerking tussen Rabobank, Martiniplaza en VNO-NCW MKB Noord. In het nieuwe jaar organiseren we gezamenlijk BusinessWise. BusinessWise is naast een ontmoetingsplek, de collegebank voor zakelijk Noord-Nederland, waar science en business met elkaar worden verbonden. Een hoogleraar of lector geeft een college dat ingaat op actuele ontwikkelingen, maatschappelijke trends, wetenschappelijk onderzoek en gericht op de praktijk van ondernemers en het bedrijfsleven. 

In 2013 heeft Martiniplaza dit concept in samenwerking met een aantal publieke en private partners voor het eerst geïntroduceerd. Ruim tien jaar na de lancering zetten de genoemde partijen BusinessWise voort in een eigentijds concept en in een nieuwe jas. Het is de bedoeling om drie keer per jaar een interessant college tijdens een smakelijke lunch te bieden. 

Kansen benutten in het Noorden
Prof. Dr. Sierdjan Koster, adjunct hoogleraar Economische Geografie en Arbeidsmarktdynamiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, bijt het spits af met een onderzoek naar het imago van Groningen. Opvallend was dat Groningse bedrijven hun eigen provincie weliswaar beter waarderen, maar minder sterk dan in andere provincies zoals Friesland. Ook geldt een hogere waardering in het westen van de provincie en nauwelijks in Oost-Groningen. Hierdoor lopen we kansen mis. 

Onderzoek van Rabo Research naar economische ontwikkeling en brede welvaart bevestigde dit beeld. Hoe kunnen bedrijven die kansen in het Noorden benutten? Die vraag staat centraal op de eerste editie op 6 februari 2024.

Programma:
• 11.00 uur inloop met koffie, thee en diverse zoetigheden in de Springerfoyer
• 11.30 uur plenair programma in de Springerzaal
• Ca 12.30 uur afsluitende lunch 
• 14.00 uur einde bijeenkomst

 
Wat en waneer?
Meld je aan voor de eerste editie van BusinessWise op 6 februari van 11.00 en 14.00 uur. Verrijk jezelf met kennis, geniet van een smakelijk lunch, netwerken in een gezellige sfeer en bruikbare inzichten.
    

We werken voor Business Wise samen met:

Rabobank
MartiniPlaza

Meer activiteiten

Profiteer van ons grote VNO-NCW-netwerk!

  • meer dan 1.100 persoonlijke leden
  • deel ervaringen, kennis en twijfels met leden
  • heb invloed op regionale en landelijke lobby
Word lid
  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio