Maatschappelijk en Vitaal ondernemen

17 oktober 2023

Gezamenlijke inzet voor gezonde en veilige werkomstandigheden in het MKB

ArboNed en VNO-NCW MKB Noord gaan zich samen inzetten om mkb’ers te ondersteunen bij al hun (preventieve) arbo-zaken om zo van Noord-Nederland de regio met de meest vitale medewerkers te maken. Dat is het uitgangspunt van het van kennispartnerschap dat beide organisaties op 16 oktober 2023 zijn aangegaan. Met inhoudelijke bijeenkomsten en onder de vlag van het partnerschap, kunnen MKB Noord-leden praktische adviezen krijgen om te voldoen aan de verplichtingen die preventief bijdragen aan het voorkomen van verzuim en bijdragen aan gezonde en veilige werkomstandigheden.

“ArboNed begrijpt dat ondernemers vooral bezig willen zijn met waar zij goed in zijn,” stelt directeur VNO-NCW MKB Noord Agnes Mulder. “Net als wij zet onze nieuwe kennispartner zich in om hen ruimte te bieden om te kunnen ondernemen . Daarin hebben we elkaar gevonden. We willen onze leden helpen om een aantrekkelijke werkgever te zijn die op de hoogte is van de mogelijkheden en regels en goed voor zijn medewerkers kan zorgen.”

Afb 2: Gezamenlijke inzet voor gezonde en veilige werkomstandigheden in het MKB
Marjon Veentjer (links) en Agnes Mulder (rechts) tekenen de overeenkomst voor samenwerking

Marjon Veentjer, regiomanager van ArboNed in Noord-Nederland onderschrijft dat: “Gezond ondernemen. Daar zijn wij voor. Dat doen we door mkb-ondernemers te helpen bij onder andere het voorkomen en verlagen van verzuim door goed werkgeverschap. Samen met de grootste ondernemers- en werkgeversvereniging in het Noorden hopen we de daarvoor een goede basis te leggen; door mkb’ers heldere inzichten te geven en door hen praktische adviezen en oplossingen te bieden.”

Ook voorzitter van MKB Noord Joyce Walstra is blij met de samenwerking: “Ondernemers in het mkb staan momenteel voor grote uitdagingen, zoals de krapte op de arbeidsmarkt en de grote regeldruk. Met dit partnerschap hopen we hen te kunnen helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. Ondernemers helpen om een goede werkgever te zijn met vitale werknemers in alle leeftijden, waarbij zij ook voldoen aan de eisen die de overheid daarbij stelt. Zo zorgen we samen voor een optimaal ondernemersklimaat in het Noorden!”

Onze nieuwe kennispartner

logo ArboNed

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio