Ondernemerschap

14 november 2023

Samen voor een goed ondernemersklimaat in Drenthe

VNO-NCW MKB Noord en Growing Emmen gaan zich samen inzetten voor een sterker ondernemersklimaat in Drenthe. Dat begint bij het verstevigen van de samenwerking. De grootse werkgevers- en ondernemersvereniging in het Noorden ondersteunt Growing Emmen door haar netwerk in te zetten bij belangbehartiging en kennisuitwisseling. Het koppelen van de beide netwerken van ondernemingen en overheden zowel regionaal, provinciaal als landelijk kan een steun in de rug zijn voor de ondernemersbroedplaats Growing Emmen. Samen bieden de partijen een actieve community voor ondernemers in en rondom Emmen. Op deze wijze kunnen ze elkaar versterken met als doel om in de regio jong en vernieuwend ondernemerschap te stimuleren.

De samenwerking is vandaag in Emmen bekrachtigd door Agnes Mulder van VNO-NCW MKB Noord en Dènis Assen van Growing Emmen. Naast kennisdeling en belangbehartiging zullen de twee organisaties gezamenlijke evenementen organiseren. Structurele aanwezigheid op de vloer van Growing Emmen aan De Bukakkers 20 helpt beide partijen om elkaar scherp te houden op onderwerpen en zaken die spelen bij startende en groeiende ondernemers.

Afb 2: Samen voor een goed ondernemersklimaat in Drenthe
Dènis Assen en Agnes Mulder voegen de naam toe op de plaquette. (foto: Rowan Rademaker)

Growing Emmen is een broedplaats voor nieuwe en vernieuwende ondernemers én diverse partners die elkaar sterker maken. “Daar is VNO-NCW MKB Noord een geweldige aanvulling op,” aldus Dènis Assen. “Het maakt dat we nu nog een completer aanbod hebben voor ondernemers. Zo versterken we samen het ondernemersklimaat in Drenthe.”

Nieuwe kansen

Agnes Mulder ziet kansen door de samenwerking: “VNO-NCW MKB Noord werkt graag samen met partners zoals Growing Emmen. Het zijn de gemeenschappen die net als wij in de haarvaten zitten van de lokale economie en die hebben we nodig. Naast de energie om samen starters verder te brengen, geven ook zij ons de signalen die wij weer kunnen adresseren bij de politieke bestuurders in Den Haag en in Assen. Bovendien kunnen wij op de dagen dat we hier aanwezig zijn ook verbindingen leggen tussen de ondernemers van deze broedplaats met onze andere Noordelijke en Drentse partners.”

Het eerste wapenfeit van de samenwerking is de onthulling van een plaquette waardoor VNO-NCW MKB Noord op de begane grond van Growing Emmen goed vindbaar is. De onthulling viel samen met een bijeenkomst voor startende ondernemers en was voor Agnes Mulder direct een mooie aanleiding om direct met hen in gesprek te gaan.

We werken samen met

Growing Emmen

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio