4 mei 2021

We gaan weer proosten

Een jaar geleden stond de wereld compleet op zijn kop en wist niemand wat er op ons af zou komen. We mochten even weer open in de zomer, maar kwamen daarna in een harde lockdown terecht. Inmiddels zijn we een dik jaar verder en zien we een klein beetje versoepelingen aan de horizon, aldus het kabinet. Sieger Dijksta stuurde een bericht in de groepsapp van VNO-NCW met een mooie vertaling hiervan, namelijk; ‘Horizon, een denkbeeldige lijn in de verte, die zich terugtrekt naarmate het dichterbij komt’. Het is heel fijn dat er versoepelingen komen, alleen voor veel ondernemers is dit een warmhoudertje, je kan er namelijk nog niet zoveel mee. Laten we hopen dat de horizon zich niet weer gaat terugtrekken en snel dichterbij komt, zodat we er op kunnen dansen en dat de ondernemers die het zwaar hebben weer aan de slag kunnen.

We hebben voor mijn gevoel binnen JNO een hele diepe winterslaap gehouden, maar we gaan zodra die horizon dichterbij is het dubbel en dwars inhalen. JNO staat te popelen om iedereen weer fysiek te zien en op avontuur te gaan met veel inhoudelijke events! Ik heb daarom fantastisch nieuws want op 6 mei hebben wij het volledige terras gereserveerd van het Stadslab. Door de kleine versoepelingen lukt het ons helaas niet om alle 109 leden bij elkaar krijgen, maar nodigen we op basis van inschrijving de eerste 50 leden uit. Mocht de belangstelling groot zijn, dan plannen we gewoon een tweede JNOpen middag!

Ondertussen zijn we binnen het Stadslab helemaal klaar voor de zomer. We hebben een prachtig terras gebouwd volledig in Caribische sferen, waar we hopelijk straks weer 400 gasten mogen ontvangen. Voorlopig nog met een beperking van tijden en het aantal mensen. Verre van ideaal, maar goed… We kunnen weer doen waar we zo goed in zijn; hospitality!

Ik ben alle JNO-leden en het bestuur zeer erkentelijk voor het vertrouwen en de inzet voor de vereniging. Daarnaast spreek ik mijn complimenten in het bijzonder uit voor Willemiek Everts. Zij heeft veel thuis gewerkt, heeft Corona van dichtbij meegemaakt, maar heeft nooit de energie verloren binnen JNO. Mede dankzij haar enthousiaste inzet hebben wij vorig jaar 24 nieuwe leden erbij gekregen en staat de teller dit jaar inmiddels op negen, chapeau!

Gelukkig kan ik nu eindelijk een keer afsluiten met: tot 6 mei, waar we gaan proosten op de zomer en al het moois wat er komen gaat. Tot snel!

Willem Straat
voorzitter JNO

Gerelateerde artikelen

  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio