Ondernemerschap

28 juni 2023

Waar haal jij jouw energie vandaan?

Mensgerichte organisaties bereiken de beste en meest duurzame resultaten. Want waar komt de energie in de organisatie vandaan? Juist, vanuit mensen! Natuurlijk gaat het energievraagstuk verder dan dat, vanwege de veranderende wereld waarin we leven en ondernemen. Energie is een thema waar je als ondernemer, werkgever en werknemer bij stil zou moeten staan. 

En dat hebben ca. 150 ondernemers en werkgevers gedaan tijdens de MKB Ondernemersavond die  daarvoor deze keer was neergestreken in het Fletcher Familiehotel aan het Paterswoldsemeer.  Jan van Setten, spreker, coach en “enter-trainer” nam de zaal op energieke wijze mee op dit thema. Wil je dat “droeftoeters” geen energielek bij jou veroorzaken? Ga dan “dansen met de weerstand” in plaats van ermee te vechten.  Humor met een serieuze ondertoon, dat was de manier waarop Jan de zaal inspireerde.

Serieuze inspiratie op het thema energie kwam ook zeker van Aldwin Oechies van Holthausen, die de zaal meenam in de mogelijkheden van waterstof, en van Eppie Silvius van het project Groningen Stroomt Door.  Hierin werken verschillende partijen samen aan slimme(re) benutting van het elektriciteitsnet. Een van die partijen is Enexis,  Greetje Bronsema werd door de zaal aan de tand gevoeld over de dreiging van netcongestie, oftewel de “verstopping” van het stroomnet, aldus Jan van Setten.  

Deze avond vol energie werd afgesloten met een uiterst plezierige netwerkborrel. De volgende bijeenkomst is alweer in de maak en zal in het najaar plaatsvinden. Daarmee staat de MKB Ondernemersavond weer goed op de kaart!

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio