Ondernemerschap

22 juni 2022

Shoptober, een begrip in De Hooge Meeren

Het jaarlijkse Shoptober is een bekend fenomeen in winkelcentrum De Hooge Meerenin Hoogezand. Met ludieke acties wordt winkelend publiek in de maand oktober extra verleid om het winkelcentrum te bezoeken. Afgelopen jaar pakte de winkeliersvereniging extra uit met een zeer geslaagde actie.

“Elk jaar proberen we voor Shoptober iets ludieks te bedenken”, vertelt Roland van der Velde, eigenaar van Telecombinatie Hoogezand en bestuurslid van winkeliersvereniging de Hooge Meeren. “Afgelopen jaar konden we extra uitpakken door een financiële bijdrage van de provincie Groningen via ‘Jouw Zaak –Jouw Toekomst’ van VNO-NCW MKB Noord. Ook hadden we extra geld in kas doordat we in coronatijd weinig evenementen konden organiseren. De actie hield in dat klanten bij elke aankoop een Kraspas kregen. Door vakjes weg te krassen, zagen ze meteen of ze een prijs hadden. Het mooie was dat een aantal winkeliers een hoofdprijs ter beschikking stelde. Zo stelden wij een telefoon ter beschikking, was er een kledingbon te winnen en 1 minuut gratis winkelen bij Albert Heijn. Dat zijn natuurlijk interessante prijzen.”

""VNO-NCW MKB Noord heeft de afgelopen jaren het project ‘Jouw Zaak Jouw Toekomst’ in opdracht van de provincie Groningen uitgevoerd. Winkeliersverenigingen met een plan om bijvoorbeeld de vereniging te professionaliseren of het winkelgebied te promoten, konden mede met financiering van de provincie hun plannen tot uitvoering brengen.””

Collectief

Dankzij de extra financiële bijdrage konden alle winkeliers deelnemen. Ook de winkeliers die normaalgesproken de eigen investering niet kunnen doen. Roland: “Als je het collectief doet, staat de actie steviger dan wanneer er ‘gaten’ zijndoordat bepaalde winkels niet meedoen. Dat maakte de actie extra geslaagd. Bijna elke prijs is er ook echt uit gegaan, dat is natuurlijk wat je wilt. Je hebt het collectief van een winkeliersvereniging gewoon nodig om een winkelgebied op de kaart te zetten. Stap 1 is dat we mensen hier in De Hooge Meeren krijgen. Vervolgens is het aan elke winkelier zelf om ervoor te zorgen dat ze jouw winkel binnenstappen. Ook komende Shoptober gaan we weer knallen met leuke acties. Onze actiemaand moet een begrip worden in de regio!”

Gerelateerde artikelen

  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio