22 november 2023

De roaring twenties herleven in Drachten

Nacht van de Entrepreneur 2023

De Dag van de Ondernemer werd op vrijdag 17 november 2023 door VNO-NCW MKB Noord afgesloten met De Nacht van de Entrepreneur. Het feest waarop we het ondernemerschap vieren met zoveel mogelijk leden, op een bijzondere locatie en geheel in stijl. Dit jaar was De Sluisfabriek in Drachten het decor van het feest in de sfeer van de roaring twenties. De gasten hadden echt hun best gedaan met geweldige outfits, waardoor iedereen zich echt even 100 jaar terug waanden. De tempratuur in de zaal was helaas laag, maar de sfeer en de onderlinge contacten waren gelukkig warm.

Met veren in het haar, parels om de nek en platte tweed petten kwamen de leden van VNO-NCW MKB Noord binnen. Waar vorig jaar de dresscode cocktail nog veel verwarring zorgde, bleek de zin ‘Kom in stijl’ voldoende richting te geven voor een geweldig aangekleed publiek tijden de Dance like it’s Business-editie van de Nacht van de Entrepreneur. Je kreeg in de zaal het gevoel dat je rondliep op de filmset.

Afb 2: De roaring twenties herleven in Drachten
Op de feestlocatie in Drachten herleefden de roaring twenties

De avond werd na een ontvangst met bubbels geopend door voorzitter Sieger Dijkstra. Hij benoemde het opvallend aantal overeenkomsten met de roaring twenties die we nu doormaken met een 100 jaar geleden. Daarbij deed hij een oproep om samen te kijken hoe we uitdagingen van deze tijd als vereniging het beste kunnen oppakken. Directeur Agnes Mulder nam daarna het woord. Ook zij heette iedereen van harte welkom en nodigde alle aanwezigen uit om met het cijfer dat iedereen bij het ontvangst had ontvangen mee te doen aan het kennismakingsspel; vind wat je verbindt. Een nieuwe toevoeging ontstaan vanuit de leden om eenvoudig contacten te leggen met nieuwe mensen gedurende de avond. Iedereen werkte daar graag aan mee en er ontstonden vele leuke gesprekken. Na een kwartiertje zette de band in en kon het dansen beginnen. Dance like it’s business.

Afb 4: De roaring twenties herleven in Drachten

Onder het genot van een drankje en diverse hapjes ging het feest los. Er werd gedanst, er werden vele foto’s gemaakt om de geweldige sfeer van 100 jaar geleden vast te leggen en ook bleven alle aanwezigen in gesprek. Helaas was het wel koud. De warmtekanonnen die de grote machinehal warm zouden krijgen, bleken daar helaas niet toe in staat. Dat ondanks meerdere pogingen om te tempratuur hoger te krijgen. Het feest was daarom ook helaas wat eerder afgelopen dan gedacht.

We kijken desondanks terug op een mooi feest waar we gezamenlijk het ondernemerschap hebben gevierd als werkgevers- en ondernemersvereniging. Volgend jaar is er opnieuw een Dag van de Ondernemer en hopelijk ook een nieuwe editie van de Nacht van de Entrepreneur.

We bedanken de eventpartners die de Nacht van de Entrepreneur mede mogelijk maakten:

INNPACT
Okkinga
Bano
Van der Eems
Sluisfabriek

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio