Ondernemerschap

27 juni 2024

Laatste Kans: Geld voor Duurzame Inzetbaarheid voor medewerkers

We informeren graag over voor een, niet te ingewikkelde, subsidiemogelijkheid in september 2024. De "Maatwerkregeling Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden" (MDIEU) biedt bedrijven een laatste kans om geld aan te vragen voor activiteiten die de duurzame inzetbaarheid van werknemers bevorderen.

Onze partner ASBR Subsidium heeft in september 2023 met succes aanvragen ingediend, wat resulteerde in een succespercentage van 100%. Een prestatie die het belang onderstreept van een zorgvuldige voorbereiding bij het aanvragen van subsidies.

De MDIEU-subsidie ondersteunt vier thema’s die te maken hebben met duurzame inzetbaarheid:

  • Gezond, veilig en vitaal werken
  • Goed werkgeverschap en goed opdrachtgeverschap
  • Een leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit
  • Bewustwording en eigen regie van werkenden op hun loopbaan.

Subsidiabel zijn ontwikkelen en toepassen van werkwijzen inclusief het uitvoeren van gerelateerd onderzoek, activiteiten op maat, opzetten van een infrastructuur om structurele duurzame inzetbaarheid te bevorderen, communicatie- of voorlichtingsactiviteiten, kortdurende trainingen of workshop voor groepen (van enkele uren tot enkele dagen) en inhoudelijke monitoring en evaluatie.

De minimale subsidie per project bedraagt € 75.000,-. De regeling biedt 50% vergoeding voor duurzame inzetbaarheidsactiviteiten en 25% voor eerder stoppen met werken.

We moedigen leden aan die duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers belangrijk vinden om deze kans te benutten en een aanvraag zorgvuldig voor te bereiden.

Subsidiehelpdesk Noord exclusief voor leden VNO-NCW MKB Noord

Leden die geïnteresseerd zijn in deze laatste kans, kunnen voor meer informatie contact op te nemen met ASBR Subsidium via de Subsidiehelpdesk Noord - 088-1260470 - exclusief voor leden van VNO-NCW MKB Noord.

ASBR Subsidium

ASBR Subsidium

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio