14 juni 2022

Ineens is het juni

En ineens is het juni; de tijd gaat verschrikkelijk snel! De afgelopen maanden hebben we elkaar weer kunnen ontmoeten. Niet via een beeldscherm, maar op fysieke evenementen en dat is goed bevallen. De afgelopen maanden hebben de Jonge Noordelijke Ondernemers (JNO) veel gedaan en staat er nog veel te gebeuren.

Zo heeft JNO voor de hele vereniging goedbezochte borrels georganiseerd in Drenthe, Friesland en Groningen. Ook zijn de nodige arbeidsvitaminen opgedaan tijdens een bijeenkomst over het vinden én behouden van medewerkers. Begin juni is er een groep JNO-leden afgereisd naar Texel voor een training militair leiderschap bij Defensie. We hebben uitgebreid kennisgemaakt met de manier van leiding geven binnen Defensie, de kapseis-drill uitgevoerd en  een amfibische cross afgelegd. Een zeer unieke ervaring. Eind juni sluiten we het verenigingsjaar af met een trip naar Brussel.

Laten we hopen dat ook de tweede helft van 2022 ons de gelegenheid blijft geven om mooie bijeenkomsten te organiseren.

Nieuwe duo-voorzitter

Bestuurlijk staat JNO voor een verandering. Duo-voorzitter Willem Straat heeft de leeftijd van 40 bereikt en neemt dus afscheid van JNO. Het duo-voorzitterschap is ons goed bevallen en we gaan dit dan ook voortzetten. Bestuurslid Matthijs Noordhoek neemt de rol van Willem over. Hij is een creatieve en energieke ondernemer die zich sterk maakt voor het (jonge) ondernemersgeluid in Noord-Nederland. Dit is ook binnen de vereniging niet onopgemerkt gebleven. We zijn erg blij dat we Matthijs als voorzitter kunnen benoemen tijdens de komende algemene ledenvergadering.

Forever Young

Ook bestuurslid Erik Dieleman heeft de grens van 40 jaar bereikt. Erik is jarenlang een drijvende kracht binnen JNO. Zijn creativiteit bij het bedenken van evenementen en activiteiten voor onze leden is ongeëvenaard. In stijl regisseert hij ook zijn toekomst binnen VNO-NCW MKB Noord. Erik heeft namelijk samen met bestuurslid Kai Engelmann een nieuwe beweging binnen onze vereniging opgezet: Forever Young. Dit is een groep van (primair) oud-JNO leden die van elkaar willen leren en waarbij persoonlijke groei centraal staat. De cultuur en energie van JNO wordt doorgezet binnen de vereniging en vormt onderdeel van het aanbod. We hopen op deze manier ondernemers en werkgevers van 40+ te blijven binden aan de club en omgekeerd zorgen we voor vernieuwing en verjonging in de vereniging.  

Nieuwe leden

In de wereld om ons lijkt er meer te gebeuren dan ooit. Denk bijvoorbeeld aan het stikstofbeleid, het woningtekort, de energietransitie en de gevolgen van de oorlog in Oekraine. Juist nu is het belangrijk dat overheid, onderwijs en ondernemers elkaar weten te vinden. Helaas zie ik dat de drie O’s elkaar nog onvoldoende weten te vinden om tot oplossingen te komen. Juist daarom is een vereniging zoals VNO-NCW MKB Noord belangrijk. Ken jij ondernemers of bedrijven die zich bij ons aan willen sluiten, geef het dan door aan één van onze bestuursleden of collega’s op kantoor.

Op het moment van schrijven van deze blog is het nog zeven weken tot de bouwvak. Voor veel ondernemers, waaronder mijzelf, een drukke periode. Succes en graag tot ziens op één van onze bijeenkomsten!

Wybe Iedema
Duo-Voorzitter JNO

Gerelateerde artikelen

  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio