Ondernemerschap

18 december 2023

Goed idee, die gaan we uitwerken!

Leden van VNO-NCW MKB die MKB-ondernemer zijn of werken binnen een organisatie met  innovatieve ideeën kunnen gebruik maken van de MKB haalbaarheidsvoucher. Deze subsidie, bedoeld voor haalbaarheidsonderzoek, biedt een maximum van € 45.000,- aan ondersteuning voor de daarmee samenhangende kosten.

De regeling is op 1 december 2023 opengegaan en sluit op 30 november 2024, of eerder als het budget van twee miljoen euro is uitgeput. Het doel van het haalbaarheidsonderzoek is om te bepalen of een innovatief idee economisch en/of technisch uitvoerbaar is. Dit onderzoek dient in samenwerking met een noordelijke proeftuin plaats te vinden, die waardevolle kennis, vaardigheden en faciliteiten biedt om ondernemers te ondersteunen bij hun innovatieprocessen.

Met de subsidie kunnen ondernemers 40% van de kosten voor het haalbaarheidsonderzoek dekken. De subsidiabele kosten omvatten loonkosten, het inschakelen van een proeftuin, materiaalkosten, huur van apparatuur en inzet van onafhankelijke adviesorganisaties.

Voorwaarden

Er zijn specifieke voorwaarden verbonden aan het project. Het moet gericht zijn op de haalbaarheid van een nieuw product, dienst of proces. Verder moet 40% van de kosten besteed worden aan een proeftuin. Belangrijk is dat er geen verplichtingen aangegaan of werkzaamheden gestart zijn vóór het indienen van de subsidieaanvraag. Het project dient binnen 12 maanden na aanvang te worden uitgevoerd. VNO-NCW MKB Noord kent bijna alle proeftuinen, innovatiewerkplaatsen en/of innovatiehubs en kan voor leden verbinding leggen.

Subsidiehelpdesk Noord

Leden die geïnteresseerd zijn in deze subsidiemogelijkheid, kunnen voor meer informatie contact op te nemen met ASBR Subsidium via de Subsidiehelpdesk Noord - 088-1260470 - exclusief voor leden van VNO-NCW MKB Noord.

ASBR

ASBR

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio