Ondernemerschap

9 november 2023

Trots en waardering ondernemers juist nu onderstrepen

Nederland viert vrijdag 17 november 2023 voor het achtste jaar op rij de Dag van de Ondernemer. Door het hele land organiseren gemeenten, branche- en andere organisaties activiteiten met en voor ondernemers en gaat een groot aantal bewindspersonen, Kamerleden en Europarlementariërs bij ondernemers op bezoek. De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland en bedoeld om ondernemers te bedanken voor hun lef, doorzettingsvermogen en bijdrage aan economie, werkgelegenheid en samenleving. ‘Juist in deze verkiezingstijd kunnen we niet stevig genoeg benadrukken hoe trots we mogen zijn op al die ondernemers die elke dag weer hun nek uitsteken en risico nemen. En niet alleen voor zichzelf, maar vooral ook voor hun eigen mensen en hun omgeving’, zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland. 
 
Volgens Vonhof wordt die bijdrage van ondernemers nogal eens onderschat of over het hoofd gezien. ‘Terwijl het ondernemers zijn die het met hun medewerkers voor Nederland verdienen, die het lokale verenigingsleven in de benen houden, cruciaal zijn bij alle grote transities en met de innovaties komen die daarvoor nodig zijn.’

Naar Rutte in het torentje

Aanstaande vrijdag ontvangt minister-president Mark Rutte Jacco Vonhof en twee ondernemers in het torentje, waar ze met elkaar in gesprek gaan over de maatschappelijke waarde van het mkb. Verder zetten ministers, staatssecretarissen, Kamerleden en Europarlementariërs op en in de aanloop naar de dag ondernemers in het zonnetje. In binnen- en buitenland worden door onder andere gemeenten, ambassades en brancheorganisaties talloze acties en activiteiten voor ondernemers georganiseerd. En ook particulieren komen in actie: van studenten die hun leerbedrijf bedanken tot mensen die iets leuks doen voor hun favoriete horecabaas, kapper of andere ondernemer.

Doe mee

MKB-Nederland en MKB Noord roepen zowel particulieren als organisaties op om vrijdag 17 november ook iets voor ondernemers te doen. Dat kan op vele manieren: met kaartjes, cadeautjes, complimenten, berichten op sociale media et cetera. Op de website van de Dag van Ondernemer staan ideeën en een toolkit met leuke afbeeldingen, een complimentenposter, een ode aan ondernemers en online kaartjes die hiervoor kunnen worden gebruikt.

Afb 2: Trots en waardering ondernemers juist nu onderstrepen
Ondernemer in Assen wordt in het zonnetje gezet door CdK Jetta Kleinsma en leden van het regiobestuur Drenthe

Over de Dag van de Ondernemer 

MKB-Nederland heeft in 2016 de derde vrijdag van november uitgeroepen tot Dag van de Ondernemer. De organisatie vindt dat ondernemers respect verdienen voor hun inzet en dat er een moment moet zijn waarop we stilstaan bij de enorme waarde van ondernemers voor Nederland. Een dag waarop we hen bedanken voor hun durf en doorzettingsvermogen, hun creativiteit en innovatiekracht, hun rol als banenmotor en voor hun maatschappelijke bijdrage.
De Dag van de Ondernemer, mede mogelijk gemaakt door Meta, Nationale- Nederlanden en Rabobank, vindt plaats in het kader van de Global Entrepreneurship Week, een wereldwijd initiatief ter promotie van het ondernemerschap. In meer dan 150 landen staat in de derde week van november het ondernemerschap centraal.

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio