30 maart 2023

De kop d’r veur en aan het werk!

Het eerste kwartaal van 2023 zit er alweer op. En ach, het viel toch allemaal wel weer mee? Met de monsteroverwinning van de Boeren Burger Beweging tijdens de Provinciale Statenverkiezingen en de “redding” van de zwalkende Credit Suisse kunnen mijn voorspellingen voor dit jaar in ieder geval de prullenmand in. Voor de gemiddelde JNO‘er is de impact van ontwikkelingen zoals deze moeilijk te voorspellen. Op welke termijn wordt de (internationale) aandelenbeurs weer rustig na de onrust bij de banken? En wat is de impact van de BBB-verkiezingsstunt op de woningbouw en de stikstofcrisis? Hopelijk geven de komende maanden dat inzicht en weten we dan beter hoe de (noordelijke) economie zich ontwikkelt. Eerst maar even de kop d’r veur en aan het werk!

JNO is het jaar goed begonnen met een geslaagde bijeenkomst “Op glad ijs’ in Thialf Heerenveen. Tijdens dit winterse event deelden onze leden Erwin Manten en Peter Sinnige hun inspirerende ondernemers-reis. Verder hebben we ons gezamenlijk gewaagd op glad ijs met een curling-workshop. Ook voor de komende periode staat er weer een mooie bijeenkomst op het programma. JNO-er Fran Palokaj biedt vanuit het boek $100M offers van de 33-jarige entrepreneur en investeerder Alex Hormozi cruciale en waardevolle inzichten voor marketing & sales uit de praktijk. Ik ben erg benieuwd, want zoals bij elk proces wat je in je eentje uitvoert zit deze vol aannames en blind spots. Deze bijeenkomst is dan ook een uitgelezen kans om elkaar de ogen te openen.

In januari zijn twee nieuwe JNO-bestuursleden begonnen. Het zijn niet de minste; Karlijn ter Horst en Jens Ruesink van KroeseWevers. Met de nieuwe wind die zij geven, zijn we bezig JNO opnieuw uit te vinden. Niet omdat er wat aan mankeert, maar omdat dit juist de kracht is van onze mooie club; de leeftijdsgrens van 40 zorgt voor veel roulatie. De agenda en ambities veranderen daardoor jaarlijks! Dit maakt de JNO bruisend. Daarom maak ik graag gebruik van de gelegenheid: Ken je of ben je nu ook een jonge ondernemer? Kijk dan zeker op Jij en JNO naar de voordelen van een lidmaatschap.

Naast het duo-voorzitterschap met Matthijs Noordhoek zet ik me ook in voor beter ondernemersklimaat in Noord-Nederland binnen het algemeen bestuur van VNO-NCW MKB Noord. Donderdag 30 maart staat er een Besturendag met als thema “Passie voor het Noorden" op het programma. Ik kijk er naar uit om samen met alle bestuursleden binnen de vereniging de ontwikkelingen op onze belangrijke thema’s innovaties, brede welvaart, de energietransitie en een gezonde arbeidsmarkt te versnellen die dag. Zoals ik deze bijdrage begon: De kop d’r veur en aan het werk!

Wybe Iedema
duo-voorzitter Jonge Noordelijke Ondernemers

Gerelateerde artikelen

  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio