1 november 2021

Alleen is sneller, maar samen kom je verder!

“Papa, eet je morgen weer niet thuis?” Mijn dochter Ninthe van tien corrigeert mij simpel maar doeltreffend en de opgetrokken wenkbrauw van mijn vrouw klaart de klus. Na de versoepeling van de maatregelen mogen we er weer op uit, en dit hebben we geweten.  De Willem Lodewijk conferentie, de VNO-NCW MKB besturendag en vooral weer veel JNO leden ontmoeten. De afgelopen periode heeft JNO met de  galapremière van James Bond film en een bijeenkomst over het ondernemen in een familiebedrijf weer twee succesvolle evenementen mogen organiseren.   

Ook in het bedrijfsleven merk ik dat er weer een boel nieuwe initiatieven ontstaan. We hebben er weer zin in. Ook binnen de vereniging bruist het van energie. Voor iedereen die nog niet ons visiedocument 2035; “Een nieuw perspectief voor een kansrijke regio” heeft gelezen, raad ik aan dit te doen. Vanuit mijn rol binnen Jorritsma Bouw gaat mijn aandacht natuurlijk uit naar de woningbouw opgave; 220.000 nieuwe woningen. Ik denk dat we als noordelijke ondernemers trots mogen zijn op de proactieve houding van het bedrijfsleven op dit onderwerp. En wanneer gaat de overheid dit probleem echt aanpakken? Het zal vast ingewikkeld zijn, maar volgens mij is de noodzaak duidelijk. Zorg voor regelgeving die gemeentes en bedrijfsleven in staat stellen om tot actie over te kunnen gaan.

"Met meer leden hebben we een sterkere stem en vergroten we ons bereik op meerdere vlakken.”

Gelukkig zijn er binnen VNO-NCW MKB Noord veel ervaren krachten die zich hier dagelijks druk over maken. Binnen JNO ligt de nadruk juist op persoonlijke ontwikkeling, we hebben zelfs een vierde Jongleren groep op kunnen richten. Binnen een Jongleren groep ga je met acht tot tien personen in intervisie stijl aan de slag met je ontwikkeling als ondernemer of leidinggevende binnen je bedrijf. Onderwerpen zoals werk-privé balans, groeipijn, wet- en regelgeving en zingeving komen aan de orde. De agenda en frequentie bepaalt de groep zelf. We zien, zelfs in deze drukke tijd, de vraag naar deze manier van ontmoeten toenemen en willen hier graag mee door gaan.

Tijdens het schrijven van deze blog is het acht weken tot de kerst.  Deze periode wordt voor veel ondernemers een drukke  tijd. Mijzelf niet uitgezonderd. Ondanks de volle agenda wil ik alle leden van VNO-NCW MKB Noord vragen om tijd vrij te maken voor het volgende; wees een ambassadeur van onze mooie vereniging en neem eens een andere ondernemer mee naar een bijeenkomst. Met meer leden hebben we een sterkere stem en vergroten we ons bereik op meerdere vlakken. Alleen is sneller, maar samen kom je verder!

Gerelateerde artikelen

  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio