Digitalisering

24 oktober 2022

Samen digitalisering begrijpelijk én betaalbaar maken

NocodeBuddies en VNO-NCW MKB Noord gaan zich samen inzetten om MKB-ers te ondersteunen bij hun digitalisering. Dat is het uitgangspunt van het kennispartnerschap dat beide organisaties op 24 oktober 2022 zijn aangegaan. Er zullen per jaar twee inhoudelijke bijeenkomst  plaatvinden onder de vlag van het partnerschap, waaraan MKB Noord-leden kunnen deelnemen om bij te kunnen blijven in de snelle digitalisering en dit goed te organiseren.

Afbeelding 2

De nieuwe kennispartner NocodeBuddies heeft een concept ontwikkeld om digitalisering voor de MKB'er begrijpelijk én betaalbaar te maken. Hierbij werken zij met "senioren" die hun sporen al verdiend hebben in het ICT-werkveld en graag nog een bijdrage willen leveren aan de maatschappij. Ook werkt het bedrijf met studentmedewerkers die de geleerde theorie in de praktijk kunnen brengen. Daarbij staan zij onder supervisie van de ervaren werkkrachten.

“Dit concept sluit heel goed aan bij onze vereniging,” stelt directeur VNO-NCW MKB Noord. “Duurzame inzetbaarheid van medewerkers, het kansen bieden aan jonge gedreven studenten én dat met een positief effect voor het midden- en kleinbedrijf; het zijn elementen voor een succesvolle samenwerking. En dat alles op een belangrijk strategisch speerpunt van ons, namelijk digitalisering!”

Afb 3: Samen digitalisering begrijpelijk én betaalbaar maken

“Digitalisering wordt vaak onnodig ingewikkeld en duur gemaakt, ” aldus Bouwe Koopal, oprichter en directeur van NocodeBuddies. Hierdoor kan het MKB op dit moment onvoldoende gebruik maken van de vele mogelijkheden van digitalisering. Er ontstaat hierdoor een groeiende digitaliseringskloof tussen het groot bedrijf en het MBK. “Het is onze missie om, samen met onze buddies, onze aanpak, onze nocode-tools en onze partner VNO-NCW MKB Noord deze kloof te dichten."

Ook voorzitter MKB Noord Joyce Walstra is blij met de samenwerking: “De digitalisering gaat in sneltreinvaart. Als ondernemer moet je bijblijven voor de toekomst van je onderneming. Samen met NocodeBuddies gaan we onze MKB-leden, die al voor vele uitdagingen staan, helpen. Zo bieden we hen ruimte om goed te kunnen ondernemen.”

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio