“In onze voornemens zijn we zonder gebreken…”

Maatschappelijk en Vitaal ondernemen

10 november 2021

“In onze voornemens zijn we zonder gebreken…”

Ben jij  al aan het nadenken wat je in 2022 beter of anders gaat doen? Het zou zo maar iets met vitaliteit te maken kunnen hebben. Van jezelf…..en ook van je medewerkers.

Tijdens de online meeting van 9 november benadrukte Jan-Willem Landré van Vitaal Bedrijf nog maar eens dat gezonde medewerkers die goed in hun vel zitten productiever zijn. Het gesprek hierover met elkaar voeren kan echter best lastig zijn.

Daarom nam hij de deelnemers mee in de mogelijkheden die Vitaal Bedrijf biedt om hierbij te helpen. Bijvoorbeeld door jou als ondernemer of werkgever  te adviseren én door het beschikbaar stellen van een vitaliteitsscan voor jouw team. Daarna bepalen jullie zelf wát je gaat doen. Vaker wandelen tijdens een bila, een centrale plek voor de printer op de afdeling zodat er meer beweging is,  afspraken maken over flexibeler werken, dit zijn zomaar een paar quick wins. Wil je meer doen dan zijn er veel Noordelijke ondernemers die hierbij kunnen helpen. Deze professionals kunnen partner worden van Vitaal Bedrijf, waardoor ze voor ondernemers gemakkelijk te vinden zijn.

Bij Connecting Hands, werkzaam in de zorg, is men zich heel bewust van het belang van vitaliteit op de werkvloer. “De interne verbinding is de kracht en de basis voor het werken vanuit verbinding met cliënten, opdrachtgevers en ketenpartners”. Tijdens de online meeting maakten Jan Stuve, directeur, en Marit Terpstra, ambulant hulpverlener, duidelijk hoe belangrijk de aandacht voor elkaar is om hun mooie maar ook mentaal zware werk goed te blijven doen.

Wil je aan de slag en wil je meer weten kijk dan op de site van Vitaal Bedrijf of neem direct contact op met vitaalbedrijf@vnoncw-mkb.nl

Jan-Willem Landré is ook aanwezig tijdens de fysieke bijeenkomst op 2 december die wij samen met De Friesland Zorgverzekeraar organiseren in Drachten, met als thema “binden en boeien van medewerkers”.

Vorig jaar oktober startte Vitaal Bedrijf, een initiatief van VNO-NCW en MKB Nederland, in samenwerking met de ministeries van VWS en SZW. Het programma is gekoppeld aan het Preventie-akkoord en stimuleert vitaliteit in alle BRAVO thema’s: Bewegen, Roken, Drugs, Alcohol, Voeding en Mentale balans. Door de samenwerking worden de scan en het adviesgesprek gratis aangeboden.

Graag verwijzen wij ook naar de subsidiemogelijkheden als het gaat om duurzame inzetbaarheid en vitaliteit.

Financering duurzame inzetbaarheid

Gerelateerde artikelen

  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio