Maatschappelijk en Vitaal ondernemen

Visite Veenhuizen 2023 - Met de (bureau)poten in de klei

16 mei 2023
14:00 – 17:30 uur
Gevangenismuseum Veenhuizen

De kloof tussen stad en platteland is zichtbaar op vele fronten. De bevindingen van bemiddelaar Remkes in zijn rapport over de stikstofproblematiek zijn helder. De “oplossingen” die vanachter de bureaus worden bedacht staan in schril contrast tot de beleving op het platteland. Als ondernemers móeten we een rol spelen in het dichten van de kloof! Maar welke? Tijdens de Visite Veenhuizen 2023 gaan we op zoek naar de verbinding tussen de bureaus en de klei met als focus de voedseltransitie.

Meer informatie
Afbeelding: Visite Veenhuizen 2023 - Met de (bureau)poten in de klei VNO NCW

Technologische innovaties zijn er veelvuldig en krijgen de aandacht. Het is volgens Platform Ondernemer en Maatschappij (POM), tijd om aandacht te besteden aan sociale innovaties. Deze blijven achter en zijn in de ogen van POM cruciaal om de kloof te verkleinen. Wat is daarvoor nodig? Hoe kunnen wij als VNO-NCW Noord daar een bijdrage aan leveren?

Het wordt een inspirerend programma, dit ben je van ons gewend! Een tipje van de sluier? Psycholoog Bernard Maarsingh, dilemma’s, contrasten, een wethouder en een boer. 

 

Blik hier terug op de Visite Veenhuizen 2022

Meer activiteiten

Profiteer van ons grote VNO-NCW-netwerk!

  • meer dan 1.100 persoonlijke leden
  • deel ervaringen, kennis en twijfels met leden
  • heb invloed op regionale en landelijke lobby
Word lid
  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio