Maatschappelijk en Vitaal ondernemen

Visite Veenhuizen

1 oktober 2024
13:30 – 17:30 uur
Gevangenismuseum Veenhuizen, Oude Gracht 1, Veenhuizen

Visite Veenhuizen is een bijeenkomst georganiseerd door het Platform Ondernemer en Maatschappij (POM). Tijdens deze bijeenkomst worden alle leden van VNO-NCW Noord uitgenodigd in het Gevangenismuseum in Veenhuizen om zich door POM te laten inspireren en verder te kijken dan de waan van de dag. Het doel van POM is maatschappelijk van aard: het brengt relevante onderwerpen onder de aandacht van ondernemers en duidt deze ontwikkelingen vervolgens.

Meer informatie Meld je nu aan!
Afbeelding: Visite Veenhuizen VNO NCW

De succesvolle themasessie "Ondernemen zonder verliezers; zo pak jij je kansen!" van het Platform Ondernemer en Maatschappij tijdens Trendship 2024 krijgt een vervolg op dinsdag 1 oktober tijdens Visite Veenhuizen.

We nodigen je van harte uit om deze inspirerende middag met actieve workshops in het Gevangenismuseum in Veenhuizen bij te wonen. Je bent vanaf 13.30 uur van harte welkom voor koffie of thee. Om 14.00 uur starten we met het programma, dat we rond 17.30 uur afsluiten met een hapje en een drankje. Meld je nu aan!

Afbeelding 1

Jan Jonker

Op Trendship ging professor Sustainable entrepeneurship Jan Jonker vol passie en humor maar met een serieuze boodschap in op de vraag: hoe kan je als bedrijf meer positieve impact (sociaal en ecologisch) maken, terwijl je business gewoon doorgaat". Met de aanpak van nieuwe business- en verdienmodellen zijn er geweldige kansen. Maar als ondernemer zul je daar dan wel mee aan de slag moeten. Veel businessmodellen zijn niet langer houdbaar zegt Jan Jonker, en wil je over 10 jaar nog bestaan, dan zul je vanaf nu een ander businessmodel moeten inzetten. Want alleen focus op de W van financiële Winst is voorbij; de W van meervoudige Waarde creatie is voor nu en de toekomst. Waar je als ondernemer naast het maken van winst ook ecologische, sociale en andere economische waarde creëert. 

Hoe dan?

Hoe verdien ik geld en maak ik ook impact op de wereld of in Nederland of in Noord-Nederland. Wat moet ik er dan voor laten, wat ga ik verliezen, welke mogelijkheden zijn er, welke voorbeelden ter inspiratie, waar begin ik en nog veel meer vragen. En alvast één antwoord: dit kan je niet alleen! 

Op 1 oktober gaan we praktisch aan de slag, in kleine groepen, onder de bezielende leiding van Jan Jonker. Middels het Canvas Waardecreatiemodel krijg je antwoord op hoe jij de dag erna direct kunt starten. Meld je nu aan!

Programma

Datum: Dinsdag 1 oktober 2024
Tijdstip: 13.30 - 17.30 uur
Locatie: Gevangenismuseum Veenhuizen, Oude Gracht 1, Veenhuizen
Programma: 13.30 uur Inloop met koffie of thee
  14.00 uur Opening door Linata Rutgers en Roelof de Vries van het Platform Ondernemen en Maatschappij van VNO-NCW MKB Noord
  15.15 uur Jan Jonker
Professor em. Sustainable Entrepreneurship
  15.15 uur Pauze met een drankje
  15.30 uur Workshops
  16.30 uur Einde workshops
  16.45 uur Plenaire terugkoppeling en afsluiting met Jan Jonker en Roelof de Vries
  17.00 uur Netwerkborrel
Afbeelding 3

#GeeftRuimte Magazine

Naar aanleiding van Trendship sprak POM-voorzitter Roelof de Vries met Jan Jonker. (betreft een voorpublicatie van het artikel dat in juni in het #geeftruimte Magazine verschijnt).

Meer activiteiten

Profiteer van ons grote VNO-NCW-netwerk!

  • 1.000 persoonlijke leden
  • deel ervaringen, kennis en twijfels met leden
  • heb invloed op regionale en landelijke lobby
Word lid
  • De grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van het Noorden
  • Voor een optimaal ondernemingsklimaat en brede welvaart
  • Al meer dan 50 jaar sterk voor de regio