Klimaat en Bedrijf

De week van de Circulaire Economie

Tijdens de week van de Circulaire Economie van 7 t/m 11 februari 2022 vertellen we, samen met onze strategische partner de Rabobank, je inspirerende verhalen van bevlogen ondernemers en organisaties. Zij laten je met concrete voorbeelden zien dat circulair ondernemen voor iedere ondernemer of organisatie is weggelegd. 

Circulair ondernemen gaat in de basis om het in de kringloop houden van materialen. Het resultaat is dat de productie van een lineair systeem, verschuift naar een systeem van gesloten kringlopen. Een economie die slimmer omgaat met grondstoffen, het milieu minder belast, de kosten verlaagt en meer banen creëert.

 

 

Inspirende verhalen

Evert Jan van Nijen - Directeur bij de Vereniging Circulair Friesland

“Schouder aan schouder, maar ieder vanuit zijn eigen kracht, het MKB in Noord-Nederland helpen hun bedrijfsvoering, producten en dienstverlening circulair te maken.”

Jan Henk Wijma - CEO van Purified Metal Company

“Je kunt niet circulair zijn zonder samen te werken”

Rijnie Trip - Directeur en eigenaar van Van Lier Catering B.V.

“Circulair ondernemen moet vanzelfsprekend worden, dan wordt het vanzelf makkelijk. Maar het begint bij jezelf. Het gaat wel over onze toekomst!”

Carlo Ezinga - Coöperatief Directeur bij Rabobank in de regio Groningen-Drenthe

“Het maakt nogal verschil of je een winkel bent, horeca of een productiebedrijf, er is niet één oplossing. Maar er zijn altijd wegen.”

Afbeelding 6

Officiële kick off Noord Nederland verdient Circulair

Onder de projectparaplu ‘Noord Nederland verdient Circulair’ gaan wij met elkaar het MKB in Noord-Nederland helpen hun bedrijfsvoering, producten en dienstverlening circulair te maken. Dat wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrages van Samenwerkingsverband Noord Nederland en de drie noordelijke provincies. Op donderdag10 februari 2022 staan we hier op feestelijke wijze bij stil.

Programma:
- What's happening in the North?
- Hoe versnellen we de circulaire transitie?
- Officiële kick - off Noord Nederland verdient Circulair
- De plannen van Noord Nederland verdient Circulair

Aanmelding
Je kunt je hier aanmelden voor de officiële kick off. Uiterlijk een week van tevoren ontvang je nadere informatie.

De circulaire economie biedt kansen

De circulaire economie biedt kansen voor innovatieve ondernemers die willen groeien én duurzaam willen ondernemen. In de strijd tegen klimaatverandering en CO2-uitstoot is het verminderen van de grondstofbehoefte een belangrijke pijler. Ook het langer gebruiken van grondstoffen door het niet na een keer te gebruiken als ‘afval’ te bestempelen biedt de mogelijkheid om méér waarde te creëren. Tegelijkertijd stellen consumenten en afnemers steeds hogere eisen aan bedrijven op het gebied van duurzaamheid. Het kabinet wil dat bedrijven in 2030 minimaal 50% minder mineralen, fossiele grondstoffen en metalen gebruiken. Het is dus tijd om in actie te komen. Innoveren is de sleutel tot de circulaire economie. Met vernieuwende producten kunnen ondernemers namelijk geld verdienen én het milieu helpen.

Lees verder...>>

logo Rabobank
  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio