24 mei 2022

Vacature: Verenigingsmanager VNO-NCW MKB Noord

VNO-NCW MKB Noord is de grootste werkgevers- en ondernemersvereniging van Noord-Nederland. De vereniging behartigt de belangen van bedrijven in het algemeen en van de aangesloten leden in het bijzonder. VNO-NCW MKB Noord spreekt namens branches en ondernemingen van uitlopende grootte, verspreid over diverse sectoren, met als doel: ruimte voor ondernemerschap. Ook komt de vereniging op voor de belangen van werkgevers en ondernemers op alle politieke niveaus: internationaal, nationaal en regionaal.

VNO-NCW MKB Noord is een vereniging met drie labels: VNO-NCW Noord, MKB Noord en Jonge Noordelijke Ondernemers (JNO). Verder heeft onze noordelijke vereniging korte lijnen naar VNO-NCW, MKB-Nederland en Jong Management in Den Haag en Brussel.

Vind je het leuk om bestaande leden te binden, te boeien en te activeren én haal je energie uit het acquireren van nieuwe leden? Dan hebben we de ideale functie in de aanbieding:

Verenigingsmanager VNO-NCW MKB Noord

De aangeboden functie bestaat uit twee hoofdonderdelen. Als eerste ben je verantwoordelijk voor ledenmanagement bij bestaande leden. Als tweede onderdeel ben je resultaatsverantwoordelijk voor het acquireren van nieuwe leden voor onze vereniging.

Als ledenmanager sta je permanent in contact met onze leden, initieer en bezoek je ledenevents en haal je gevraagd en ongevraagd feedback op. Ledenacquisitie bestaat uit het bezoeken en acquireren van nieuwe leden uit warme, lauwe of zelfs koude leads. Het laten groeien van de vereniging staat hierbij centraal. Ook voor het label JNO is het organiseren, bijwonen en acquireren van nieuwe “jonge” ondernemers een deel van de functie.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste persoonlijkheid met flair die:

 • leden binnen ons een netwerk kan verbinden en enthousiasmeren;
 • een commerciële instelling heeft;
 • aantoonbare ervaring heeft in het creëren en verzilveren van leads en kansen;
 • een HBO-opleiding heeft afgerond;
 • minimaal 3 jaar werkervaring heeft;
 • een grote affiniteit heeft met ondernemerschap én maatschappelijk betrokken is;
 • communicatief en sociaal vaardig is, en daardoor in veel verschillende omgevingen blijvende connecties maakt;
 • in staat is op vele niveaus te schakelen en verbindingen en partnerships kan initiëren met (potentiële) leden, bedrijven, overheden en kennis- en culturele instellingen in de regio’s Drenthe, Groningen en Friesland;

Wat bieden wij?

Wij bieden een fulltime baan bij een enthousiaste vereniging die openstaat voor originele input. We bieden een interessant netwerk van ondernemers. Ons netwerk brengt je in contact met inspirerende mensen uit uiteenlopende sectoren. Denk hierbij aan onze leden, en ook aan lokale, regionale en landelijke bestuurders. We hebben een flexibele en informele werksfeer. Daarnaast bieden we vanzelfsprekend een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van een medior werk- en denkniveau. De arbeidsovereenkomst is voor ten minste één jaar met uitzicht op een langer dienstverband.

Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met onze directeur Ton Schroor, telefoon 06-11301515

Solliciteren

Stuur jouw sollicitatie met CV en een motivatie vóór 1 juli 2022 naar vacature@vnoncw-mkbnoord.nl met als onderwerp: vacature Verenigingsmanager. De gesprekken zullen in de week van 11 juli 2022 plaatsvinden.

Gerelateerde artikelen

 • Groot gezamenlijk netwerk
 • Voor ondernemers in Noord-Nederland
 • 50 jaar sterk voor de regio