Noordganguitje: Het mysterie van Mensinge

2 september 2022
14:30 – 19:00 uur
Roden

We schrijven 1381. De zwarte dood heerst in Nederland en Havezate Mensinge wordt voor het eerst genoemd als leengoed van het bisdom Utrecht die het huis uitleent aan zijn leenmannen: edelmannen en –vrouwen die de belangen van de bisschop in het noorden behartigen. In 1485 kwam Mensinge in handen van Ridder Onno van Ewsum die een veilige plek zocht voor zijn veroverde schatten. Hij verbouwde en versterkte het huis Mensinge. Maar niet goed genoeg, want in 1514 werd Mensinge ondanks de aangebrachte versterkingen, aangevallen door Groningers. Er werden grote beschadigingen aan het huis aangericht, de inboedel werd zwaar geplunderd en het huis werd in brand gestoken. Maar hebben de Groningers alles wel meenomen? Of zijn er schatten blijven liggen onder de omstreeks 1540 geheel herbouwde en vernieuwde Havezate Mensinge?

Meer informatie
Afbeelding: Noordganguitje: Het mysterie van Mensinge VNO NCW
Het Noordgang uitje wordt georganiseerd voor de leden van VNO-NCW MKB Noord die deelnemen een Noordgang

 

Wij nodigen je uit om in het hart van het Noorden, het mysterie van Mensinge te ontrafelen. Tijdens een actieve wandeltocht, met spel en puzzelelementen, door de bossen van het landgoed in ga je terug in de tijd en leg je de geschiedenis van Havezate Mensinge bloot. 

We ontvangen je om 14:30 uur met een kopje koffie en iets lekkers bij Cuisinerie Mensinge aan de Mensingheweg 1 in Roden. Om 15:00 uur gaan we van start gaan met een raadselachtige wandeling door de prachtige en afwisselende bossen van Roden. 

Kennismaken, samenwerken, spel en gezelligheid komen deze dag bij elkaar die afgesloten wordt met een barbecue. 

14:30 uur Ontvangst met koffie
15:00 uur Het mysterie van Mensinge...
17:00 - 19:00 uur Borrel en barbecue

 

Meer activiteiten

Profiteer van ons grote VNO-NCW-netwerk!

  • meer dan 1.100 persoonlijke leden
  • deel ervaringen, kennis en twijfels met leden
  • heb invloed op regionale en landelijke lobby
Word lid
  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio