Klimaat en Bedrijf

Hydrogreenn bijeenkomst - Vaar mee op waterstof

7 oktober 2022
10:30 – 12:15 uur
Roevereniging De Hunze (Praediniussingel 32 Groningen)

Kom tijdens deze bijeenkomst meer te weten over de ontwikkelingen met waterstof op het water.

Meer informatie Meld je hier aan!
Afbeelding: Hydrogreenn bijeenkomst - Vaar mee op waterstof VNO NCW / MKB

= Aanmelden kan nog!

Kom meer te weten over de ontwikkelingen met waterstof op het water. Vaak als we spreken over mobiliteit gaat het enkel over voertuigen op de weg. Maar de ontwikkelingen voor voertuigen op het water staat zeker niet stil. 

Op deze interessante Hydrogreenn bijeenkomst op vrijdag 7 oktober, komen de volgende drie sprekers aan het woord.

  • Danny Pol, public affairs bij Alumax te Meppel. De watertaxi’s in de Rotterdamse haven zijn de meest iconische vervoersmiddelen van de stad. Alumax Boats in Meppel bouwde binnen het SWIM-consortium mee aan een unieke aluminium watertaxi die uit waterstof zijn elektriciteit haalt om de krachtige motor aan te drijven. Dit met een bereik van de diesel aangedreven versie die al jaren door de havens vaart.
  • Niek Koops, directeur van Marine Service Noord te Westerbroek. De iconische rondvaartboten in de Amsterdamse grachten moeten schoner. Marine Service Holding is binnen consortium nauw betrokken bij het toepassen van waterstof aan boord en daarmee bij de eerste opdracht voor een ‘waterstofboot’ voor Rederij Lovers. Ook is de werf actief bezig met eigen projecten, zoals hun sloep. Daarmee varen ze regelmatig door de Groningse wateren.
  • Daisy Tempelman, Lector Energiewetgeving bij Hanzehogeschool Groningen te Groningen. Eén problemen waar de scheepvaart op waterstof en elektriciteit mee te maken heeft is de beschikbaarheid van de energiebron. Er zijn simpelweg geen waterstoftankstations aan het water en ook laadpalen zijn aan de kades niet te vinden. De huidige wet- en regelgeving maakt dit niet mogelijk. Wat zijn de juridische obstakels en wat is er nodig om deze aan te passen, zodat de ontwikkelingen op het water weer met volle vaart vooruit kunnen?

Deze subsessie van Wind meets Gas van Hydrogreenn en Groene Waterstof Booster is in het Engels.

Meld je hier aan om er 7 oktober bij te zijn!

Meer activiteiten

Profiteer van ons grote VNO-NCW-netwerk!

  • meer dan 1.100 persoonlijke leden
  • deel ervaringen, kennis en twijfels met leden
  • heb invloed op regionale en landelijke lobby
Word lid
  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio