Maatschappelijk en Vitaal ondernemen

Food community bijeenkomst

29 juni 2022
15:00 – 17:30 uur
Aelderstraat 1 in Aalden

De Food Community van VNO-NCW MKB Noord organiseert een inspirerende middag bij TastyBasics in Aalden.

Meer informatie
Afbeelding: Food community bijeenkomst VNO NCW / MKB

De Food Community van VNO-NCW MKB Noord organiseert een inspirerende middag bij TastyBasics in Aalden.

TastyBasics is aantal jaren geleden ontstaan vanuit ingrediënten ontwikkelaar Food Basics bv. Inmiddels is TastyBasics een scale up met meer dan 10 unieke producten en te koop in 1500+ supermarkten in Nederland.

TastyBasics wil de gezonde keuze, de voor de hand liggende keuze maken. Producten die aan verwachtingen voldoen qua smaak, gemak en prijs, maar bedoeld zijn voor fit vitaal leven met meer gezonde jaren.

Een assortiment voedingsproducten die voorsorteert op een nieuw normaal. Zoals er ook een nieuw normaal zal ontstaan met betrekking tot onze landbouw, en de manier waarop burgers leefstijl gaan zien als middel om lang gelukkig te zijn. 

TastyBasics verkent met biologisch boer Gerard Lanting de uitdagingen van natuur inclusief verbouwen van grondstoffen. Tijdens een korte wandeling naar het ‘Basic’ proefperceel neemt Gerard ons mee in de uitdagingen en opgedane kennis rondom deze manier van akkerbouw.

Pier Oosterkamp (Ecostyle) vertelt kort iets over Noord Nederlandse project met opgedane kennis over grondkwaliteit en voedingswaarde.

TastyBasics is ook de initiatiefnemer van de LeefstijlStraat in Emmen. Een centrum om mensen te helpen bij draai naar gezonder leven. De vestigingsmanager Nick Cramer zal iets vertellen over zijn ervaring met verbetering van leefstijl en welbevinden in wijken met kansarmere inwoners.

Last but not least zal de commercieel directeur van TastyBasics, Johan Veld, iets vertellen over hoe de maatschappelijke missie zich laat combineren met de strakke regels van onze vaderlandse retailers.

De foodsector is in de drie noordelijke provincies goed vertegenwoordigd. Zelfstandige MKB-bedrijven spelen zo goed mogelijk in op de strategische thema’s met grote maatschappelijke en economische relevantie. Als VNO-NCW Noord stimuleren we de kennis- en ideeënuitwisseling en daarmee de kracht van de samenwerking door de bedrijven in de foodsector (producenten van voeding en grondstoffen) te verenigen in een community; de Food Community.

Programma

14.30 uur: inloop

15.00 uur: opening door de voorzitter van de Food Community; Anne Jan Zwart

Vanaf 15.15 uur:

  • wandeling naar het "Basic" proefperceel met Gerard Lantin
  • Grondkwaliteit en voedingswaarde door Pier Oosterkamp
  • Ervaringen van de Leefstijlstraat in Emmen, door Nick Kramer
  • Missie en uitdagingen van Tastybasic door Johan Veld

Afsluiting en borrel om ca. 17.00 uur.

Meer activiteiten

Profiteer van ons grote VNO-NCW-netwerk!

  • meer dan 1.100 persoonlijke leden
  • deel ervaringen, kennis en twijfels met leden
  • heb invloed op regionale en landelijke lobby
Word lid
  • Groot gezamenlijk netwerk
  • Voor ondernemers in Noord-Nederland
  • 50 jaar sterk voor de regio